Salata Curcubeu

de benairina in Salate, 8 Apr 2012 | 14433 vizualizari

 

Mai jos va voi prezenta o salata pe care eu o ador si care va garantez ca o veti adora si voi din prima clipa in care o veti gusta. Nu pica greu la stomac si daca ar fi dupa mine as manca non-stop. Spor la gatit si astept comentariile voastre.

 

INGREDIENTE

  • 1 sfecla rosie (mijlocie)
  • 3 cartofi
  • 4 oua
  • 2 morcovi
  • 1 praz
  • 5 masline
  • file hering marinat in ulei (sau de care gasiti prin magazine, sarat sa fie;))
  • maioneza vegetariana
  • salata
  • file
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salata Curcubeu:

  1. Spalam bine legumele sile punem la fiert cu coaja (recomand sa fierbeti sfecla separat de legume fiindca iasa culoare rosie din ea si are nevoie de mai mult timp pentru  fierbere);
  2. Separat fierbem ouale;
  3. Dupa ce au fiert toate ingredientele le punem la racit dupa care le curatim de coaja;
  4. Separam albusul de galbenus;
  5. Dam prin razatoarea mare cartofii;
  6. Prin razatoarea mica dam sfecla, morcovul, albusul si galbenusul (folositi farfurie individuala pentru fiecare dintre ingrediente si desigur spalati razatoarea dupa fiecare ingredient ca sa nu se amestece culorile)
  7. Partea mai verde(va servi drept iarba) a prazului o tocam marunt;
  8. Taiem felii de masline pe lungul acesteia;
  9. Taiem cubulete fileul de hering;

Avand pregatite ingredientele putem incepe aranjarea salatei:

  1. Pe toata suprafata unui platou oval aranjam un strat de cubulete de file de hering;
  2. Deasupra punem un strat de cartofi rasi anterior sau ii puteti rade direct pe platou;
  3. Peste cartof aplicam un strat de maioneza(puneti un pic mai multa fiindca cartoful se va imbiba cu ea);
  4. Urmatorul pas e sa aranjam celelalte legume in straturi a cate 1-2 cm latime(depinde de marimea platoului dvs.) in urmatoarea ordine: sfecla-morcovul-albusul-galbenusul-prazul si maslinele, exact ca in pozele de mai jos;

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Salata Curcubeu" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

diaconta 1

14.05.2012, 22:51

Bun venit Irina buna salata ta

gaby_duceag 1

14.05.2012, 22:51

miha))))))))))))))))))))))

diaconta 1

14.05.2012, 22:52

Da' el n-a aflat ca nu-i mai voie cu copy/paste???
sa-i spuna cineva

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola